Skip to main content

Lumascape

Innovatieve illuminatie van architectuur

Al ruim drie decennia lang voorziet het Australische Lumascape de buitenruimte van innovatieve lichtoplossingen. Kenmerkend aan het brede portfolio is de duurzaamheid van de armaturen, welke daarmee bestand zijn tegen de meest extreme omstandigheden. 

Lumascape levert haar producten aan meer dan 40 landen, waarmee zij onderdeel zijn van een enorm breed scala aan indrukwekkende projecten. Van paleizen, historische gebouwen, moderne architectuur, kunstobjecten, fonteinen, zwembaden, opera's, tot aan volledige grottenstelsels. 

Boordevol baanbrekende technologie uit eigen laboratorium

Een zeer geavanceerd laboratorium stelt Lumascape in staat om zich te onderscheiden van de concurrentie met meerdere gepatenteerde technologieën. Dit omvat o.a. een digitaal communicatieprotocol welke een geavanceerde lichtsturing oplevert op basis van een enkele kabel voor zowel voeding als aansturing. Afhankelijk van het type worden de armaturen 48V of 230V gevoed. 

Daarnaast zijn er meerdere oplossingen voorhanden om lichthinder en verblinding van de krachtige verlichtingsoplossingen tot een minimum te beperken. 

Geen lichtontwerp te uitdagend met enorme veel configuratiemogelijkheden

In de basis bestaat het Lumascape portfolio uit lineaire armaturen als spots. Deze kunnen o.a. geconfigureerd worden met zeer veel optieken, van extreem smal tot zeer breed en daarnaast meer specialistische elliptische bundels. Meerdere vermogens, behuizingsafwerkingen, kabelafwerkingen en kleurtemperaturen bieden een ongekende vrijheid. 

Naast meerdere statische kleurtemperaturen is tevens tunable white, RGBW en RGBA te integreren. Naast een standaard RGBW is tevens een variant met Royal Blue aanwezig, waarmee zeer diepe krachtige blauwtinten te bewerkstelligen zijn.

Aansturing is o.a. mogelijk i.c.m. DALI of DMX/RDM, Artnet, PWM, 0-10 V.

Door een breed maar synergetisch product portfolio is het mogelijk een uitgebreid lichtontwerp volledig in te vullen met Lumascape armaturen. Dit consolideert een efficiënt en harmonieus lichtontwerp waarbij de aandacht volledig op de architectuur gericht wordt. 

Linealux

Lumascape Linealux L3

Met de line-up Linealux armaturen voorziet biedt Lumascape een zeer krachtig indrect/graze verlichtingsmiddel. Zowel verkrijgbaar als 48V als 230V variant.

De 230V variant is voorzien vaan een compacte driver en biedt de mogelijkheid tot meerdere individueel aanstuurbare armaturen. De robuuste IP68 connectors en bekabeling levert een laagdrempelig en onopvallend kabelplan op. 

De Linealux L5 levert als krachtigste uitvoering in de lengte 1.212mm +/- 10.000lm op bij een CCT van 4000K.

Quadralux

Lumascape Quadralux Q8

Verkrijgbaar in 4 verschillende formaten en meerdere vermogens is dit robuuste armatuur breed inzetbaar, van klein en intiem tot groots en meeslepend. 

Het uit gegoten aluminium opgebouwde armatuur is voorzien van een geavanceerde poedercoat techniek, waarbij zelfs de toepassing in bijv. kustgebieden met inwerking van zout geen probleem is. 

De vele afwerkingen van de behuizing als wel toevoegingen als louvres en afschermingen zorgen dat er een groots lichteffect gerealiseerd kan worden zonder nadelige lichthinder/verblinding.  

Erden

Lumascape Erden E8

De Erden reeks omvat meerdere type grondinbouw spotlights, variërend in vermogen en diameter. Los van het gekozen optiek kan de led intern gekanteld worden tot een hoek van 20°.

De keuze in behuizingen, inbouwpotten, kabelafwerkingen en flenzen maakt inbouw in vrijwel elke ondergrond mogelijk. 

Vanzelfsprekend zijn er voor dit type armaturen opties als een louvre en diffusor voorhanden. 

De robuuste afwerking en geavanceerde technologie maakt de Erden reeks een zeer duurzame oplossing, bestand tegen de meest extreme omstandigheden. 

Lumascape impressievideo

Bekijk een selectie projecten waarin Lumascape armaturen een bepalende rol hebben in het accentueren van de architectuur en ruimte.