Een betrouwbare lichtoplossing met een scala aan mogelijkheden

 Het principe van glasvezelverlichting maakt deze verlichtingstechniek uniek. Vanuit de lichtbron waarop de optische vezels zijn aangesloten, transporteren vezels van glas of kunststof het licht naar de plek van bestemming.

Bekijk onze projecten

 

Dit levert belangrijke voordelen op:

  • De lichtbron kan op een gewenste plaats worden gezet
  • Geen warmte en UV-straling op de plaats van lichtafgifte
  • Met één lichtbron kunnen meerdere lichtpunten worden gecrëerd
  • Minimale gevoeligheid voor vandalisme en weersinvloeden
  • Onbeperkte mogelijkheden en effecten
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Toepasbaar op moeilijk bereikbare plaatsen

Architectuur

Architectuur

Omdat de techniek op een bereikbare plaats kan worden ondergebracht bent u zeker van onderhoudsvrije verlichting. Dit zorgt ervoor dat er eindeloze toepassingen zijn.

Musea

Musea

Glasvezelverlichting is in combinatie met onze energie zuinige led-lichtbronnen uitermate geschikt voor toepassingen in musea en vitrines. Op de plaats van lichtafgifte is er geen UV en infrarood aanwezig.

Objecten kunnen perfect worden uitgelicht met behulp van onze uitgebreide armaturenreeks.

Sterrenhemels

Sterrenhemels

Een fonkelende sterrenhemel blijft een aantrekkelijk beeld om naar te kijken. Er zijn zowel voor kleine als grote sterrenhemels veel systemen samen te stellen om aan uw wensen te kunnen voldoen. Naast twinkelen en kleurwisseling kunnen sterrenhemels voorzien worden van verschillende vezeldiameters om de effecten spannender te maken of er kunnen lenzen of kristallen toegepast worden als special effect.

Of het nu gaat om een sterrenhemel in een restaurant, sauna of bioscoopzaal, wij adviseren u graag.

Wellness

Wellness

Met glasvezelverlichting kan uw lichtwens in sauna’s en stoombaden zonder problemen in vervulling gaan. Stelt u eens voor: een prachtige lichtverdeling met kleurentherapie, het laten oplichten van enkele zoutstenen voor een sfeervol effect of het egaal laten verkleuren van hele zoutsteenwanden. Een glasvezelverlichtingssysteem is enorm flexibel. De lichtbron kan op een locatie worden geplaatst waar makkelijk onderhoud uitgevoerd kan worden. De vezels transporteren het licht naar een gewenste locatie. Glasvezels kunnen toegepast worden in ruimtes met een maximum temperatuur van 90°C, PMMA daarentegen in ruimtes tot 70°C. De uitgebreide reeks aan armaturen (kristallen, downlights, spots) kunnen optioneel toegepast worden op de vezels.

Led-lichtbronnen

Led-lichtbronnen

De FL500 en FL1000 lichtbronnen zijn leverbaar in IP20 en IP65. 1-10V, dali en dmx uitvoeringen zijn standaard beschikbaar.
Vezels

Vezels

PMMA en kunststof vezels zijn leverbaar in verschillende optische diameters voor decoratieve en functionele toepassingen.
Armaturen

Armaturen

De armaturen zijn standaard leverbaar in verschillende uitvoeringen en lenzen.
Lichtberekeningsbestanden

Lichtberekeningsbestanden

Op verzoek kunnen wij u voorzien van ies bestanden voor uw lichtberekening in dialux.

Download

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op voor een introductie, projectadvies of voor een offerte.

Doe het nu!

Blijf op de hoogte!