Skip to main content

Switch Lighting

Robuuste led downlight oplossingen

Q-CAT Lighting mag zich met trots exclusief leverancier van Switch Lighting in de Benelux noemen. Switch Lighting is gevestigd in Nieuw-Zeeland en is hier een gevestigde naam als het gaat om robuuste downlighters voor interieur en exterieur.

De led downlighters van Switch Lighting zijn standaard IP65 en leverbaar in een hoge kleurweergave tot CRI >97. Er zijn meerdere gradenbundels en kleurtemperaturen mogelijk. Tevens is er een warm-dim variant waarbij de kleurtemperatuur vergelijkbaar met een conventionele halogeen spot meekleurt bij het dimmen. Door een innovatief ontwerp koelt de downlight middels het frontelement waardoor de achterzijde voorzien kan worden van isolatiemateriaal en de inbouwdiepte tot een minimum beperkt wordt.

ZELA Tilt/Fixed

SLDL211T

Het ZELA downlight armatuur kenmerkt zich door de vele afstemmingsmogelijkheden. Het ZELA armatuur is leverbaar als niet-kantelbaar en kantelbaar en is beschikbaar in het zwart of wit. Er zijn uitvoeringen mogelijk met een 15°, 20°, 40°, 55°, 90° gradenbundels. De 15° en 20° uitvoering is hierbij voorzien van een lens diffusor. De 40° en 55° uitvoering van ontspiegeld glas of prismatisch glas. De 90° is leverbaar met een opaal cover. 

De ZELA inbouwspot is leverbaar in een kleurtemperatuur van 2700K, 3000K en 4000K, daarnaast is er een warm-dim variant. De warm-dim variant ofwel 'sunset dimming' heeft een bereik van 1850K-3000K. Afhankelijk van de samenstelling is een kleurweergave tot CRI >97 mogelijk. Alle armaturen zijn aan de voorzijde IP65 en hebben een levensduur van L70 60.000 uur.  

Meer info - ZELA Tilt
Meer info - ZELA Fixed

ZELA Offset Deep Tilt

ZELA SLDL254T

De ZELA Offset Deep Tilt is zo vormgegeven dat de kantelbare lens in een hoek in het armatuur is verwerkt en daarmee een diagonale lichtuittreding kan realiseren. Dit maakt het o.a. een geschikte downlighter voor het aanlichten van wanden. Doordat de led diep verzonken in het armatuur ligt is de verblindingsfactor (UGR) van deze inbouwspot zeer laag. Zoals alle ZELA downlights is het Offset Deep Tilt armatuur in gradenbundels van 15°, 20°, 40°, 55° en 90°.

Verkrijgbaar in de kleurtemperatuur 2700K, 3000K, 400K en als warm-dimvariant met een kleurweergave tot CRI >97. Met een levensduur van L70 60.000 uur, 7 jaar garantie op de lichtbron en 5 jaar op de driver is een ZELA downlight een logisch te verantwoorden keuze. 

Meer info

M-LIGHTZ SL900/SL910

M-LIGHTZ

Met de M-LGHTZ range biedt Switch Lighting een downlighter van gering formaat met een minimale inbouwdiepte. De afmetingen van deze inbouwspot maakt het geschikt voor o.a. vitrine- en koofverlichting en vrijwel elke locatie waarbij een minimalistisch ontwerp vereist is. Gezien de M-LIGHTZ armaturen standaard IP67 geclassificeerd zijn is ook buiten toepassing en zelfs toepassing op schepen mogelijk. Het armatuur heeft een diameter van 54 mm en een hoogte van 33 mm, waardoor inbouw al mogelijk is bij een hoogte van >40 mm. 

De M-LIGHTZ armaturen zijn standaard leverbaar in 2700K, 3000K en 4000K. Met daarbij drie mogelijke gradenbundels, 22°, 38° en 45°. Er is zowel een stroomgestuurde (SL900) als een spanningsgestuurde (SL910) variant beschikbaar. Afwerking is mogelijk in wit, RVS of zwart of standaard geanodiseerd aluminium.

Meer info