Skip to main content

Soraa

Geavanceerde volspectrum led  technologie

Onder leiding van Nobelprijs winnaar Shuji Nakamura ontwikkeld Soraa lichtbronnen en armaturen van de hoogst mogelijke kwaliteit. Ten grondslag van deze producten ligt de GaN on GaN led technologie. Het gebruik van een puur galliumnitride substraat voor de ontwikkeling van led levert een ongekend hoge kleurkwaliteit en lichtopbrengst op. Op basis hiervan heeft Soraa een volspectrum led ontwikkeld waarbij enkele de dragende eigenschappen van het spectrum behouden worden. Dit maakt het mogelijk om schadelijk uv-licht volledig weg te nemen, een belangrijke factor om degeneratie van bijv. kunstobjecten tegen te gaan. De hoge kleurweergave over het volledige spectrum levert ongeëvenaarde kleur- en wittinten op.

Simply perfect light

Soraa biedt haar geavanceerde led technologie aan in meerdere types retrofit lichtbronnen. Om de eigenschappen van halogeen licht na te bootsen is er ook een warm-dim variant met een bereik van 1800K-2700K/3000K, zonder concessies in de hoge kleurweergave.


De mogelijkheden worden nog groter door het innovatieve Snap System van Soraa. Dit systeem is opgebouwd met meerdere accessoires welke magnetisch op het front van de lichtbron geplaatst kunnen worden. De maakt een verdere afstemming mogelijk als wel een dynamisch gebruik van de lichtbron. Tot de mogelijkheden behoren onder andere aanpassingen in de gradenbundel, kleurtemperatuur, kadering en lichthinder d.m.v. een louver. De Snaps kunnen ook gecombineerd worden waarmee de toepassingsmogelijkheden vrijwel eindeloos worden.

Snap system

Soraa Snap system

Om het maximale uit de kwaliteit en levensduur van de Soraa led te halen is het Snap System ontwikkeld. Deze productlijn maakt het laagdrempelig om het lichtbeeld van de armaturen op elk gewenst moment aan te passen. Dit maakt het systeem zeer dynamisch en kostenbesparend.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan een wisselexpositie waarbij de dynamische aanpassingen van een lichtsysteem cruciaal zijn voor de juiste belichting. Doordat de accessoires magnetisch zijn en stapelbaar op het frontelement van de lichtbron te plaatsen zijn kan wordt enorm veel vrijheid gecreëerd. Tot de mogelijkheden behoren het aanpassen van gradenbundel, kleurtemperatuur, kadering en een louver om lichthinder te verminderen.

VIVID Warm Dim

Soraa VIVID Warm Dim

De innovatie techniek van Soraa haar retofit lichtbronnen is nu ook in de vorm van een Warm Dim variant beschikbaar. Zowel voor de 12V GU5.3 MR16 spot als voor de AR111 met G53 voet. Zonder het doen van concessies kunnen nu de effecten van natuurlijk licht en de verschuiving van de kleurtemperatuur en lichtintensiteit nagebootst worden. 

Met een bereik van 1800K-2700K of 1800K-3000K kan niet enkel natuurlijk licht nagebootst worden maar tevens de eigenschapen van een traditionele halogeen lichtbron. Over het hele bereik blijft de hoge kleurrendering overeind, waar Soraa om bekend staat. Daarbij levert het lensontwerp met 24 individuele leds een bundel op met een consistent lichtbeeld en vloeiende zachte randen. Beschikbaar met een 25 of 36 gradenbundel.

Soraa Healthy

Soraa Healthy

Ons circadiaan ritme (slaap- waakcyclus) is sterk onderhevig aan de melanopische kenmerken van een lichtbron. Soraa heeft met haar ZEROBLUE technologie een led lichtbron ontwikkeld waarbij het blauwe kleurspectrum is weggenomen zonder in te boeten op een hoge kleurweergave. Het toepassingsgebied van deze ontwikkeling overstijgt de slaapkamer en is o.a. in wellness, hotels, ziekenhuizen een enorme kans om het welzijn te vergroten.

Voor de Nederlandse markt is de techniek beschikbaar in MR16 GU5.3 (12V) en GU10 (230V) spots aen als A60 bulb met E27 schroeffitting. Door het wegnemen van blauw uit het spectrum hebben deze lichtbronnen een kleurweergave van CRI >80 ondanks hoge waarden op de aanwezige kleuren.

Soraa Healthy - ZEROBLUE

Soraa Healthy producten bevatten de een unieke ZEROLBUE technologie waarbij een blauwvrij kleurenspectrum zorgt voor een goede nachtrust zonder een ongewenste gele kleurzeem. 

In de onderste video bespreekt Soraa oprichter Dr. Shuji Nakamura het belang van licht op onze gezondheid en een goede nachtrust.