Skip to main content

RobLight

Hoogwaardige vezel- en ledverlichting

Sinds 1995 is het Deense RobLight pionier met fiber optic lighting ofwel systemen met vezelverlichting. Roblon Lighting twist in eigen fabriek de PMMA vezels en produceert complete bundels van glas- en PMMA vezels. Hiernaast ontwikkeld RobLight in eigen fabriek zeer efficiënte led-lichtbronnen en armaturen voor vezelverlichting.

Meer dan 25 jaar ervaring met intelligente lichtoplossingen

Sinds 2004 is RobLight high end led-armaturen gaan produceren. De flexibiliteit en de hoge lichtkwaliteit die we gewend zijn van de systemen met vezelverlichting komt volledig terug in het led productportfolio. Mogelijkheden zoals magnetische spots/rails en de keuze in lenzen, barn-doors en snoots zorgen voor een flexibele oplossing voor legio belichtingstoepassingen.

Ara 5

Roblon Ara 5

Deze 24V magnetische mini-faserails met een chroom of mat zwarte afwerking kan vast worden gemonteerd in ruimtes of vitrines. De Ara’s kunnen willekeurig op de rails worden geplaatst. De Ara 5 is individueel dimbaar met een dimmer op het armatuur. Hiernaast kan de Ara 5 ook extern gedimd worden op de rails.

Door middel van accessoires zoals lenzen (10, 20°, 30° en 48°/8°), snoots en barn-doors worden de toepassingsmogelijkheden vergroot. Daarbij zijn de armaturen 350° draaibaar en 160° kantelbaar. Standaard leveren de armaturen een hoge kleurweergave van CRI >90. 

FL 1050 B-2M CRI >95

FL 1050 B-2M CRI >95

De FL 1050 B-2M is o.a. vanwege de hoge kleurweergave van CRI >95 bij uitstek de verlichtinsoplossing voor musea. Bij toepassing van deze fiber optic led lichtbron is het mogelijk om bijv. vitrines te verlichten zonder de nadelige gevolgen van warmte-ontwikkeling en infrarood of UV straling. Daarbij is in tegenstelling tot traditionele halogeen/gasontladingslampen de led variant duurzaam in verbruik en heeft het een levensduur van 35.000 uur. 

De kleurtemperatuur van de FL 1050 B-2M is 3000K en verbruikt in tegenstelling tot conventionele vezel lichtbronnen maar 42W. Daarbij is deze led variant dimbaar middels een 1-10V potentiometer of DALI. Door toepassingen als twinkel wheels, color wheels, CCT en kleurfilters zijn er zeer veel creatieve mogelijkheden te bedenken.