Skip to main content

Eclipse building

Eclipse building
Eclipse building

Robuust maar elegant

De voormalige locatie van Eneco, een van de grootste energieleveranciers van Nederland, is volledig gerenoveerd en wordt nu gebruikt als een multifunctioneel gebouw genaamd 'Eclipse'.

In de grond is een lichtlijn gecreëerd met behulp van de grond inbouw armaturen Oceanos IQ White van het fabricaat LED Linear. De led lichtlijn, begint buiten op de parkeerplaats van het gebouw, en begeleidt de bezoekers tot in het gebouw. De krachtige Oceanos armaturen zijn overrijd- en beloopbaar waardoor er een zeer robuuste maar elegante lichtlijn ontstaat.

Verfijnde led techniek

De transparante eindafwerkingen van de armaturen zorgen voor een egale lichtlijn met een aangenaam homogeen c.q. puntvrij licht. De verfijnde techniek van de IQ White led, biedt afwisseling in kleurtemperatuur (2600K-4900K) waardoor het lichteffect eenvoudig afgestemd kan worden op de omgeving.

’s Avonds en ’s nachts bied de lichtlijn de bezoekers een oriëntatiepunt en draagt gelijktijdig bij aan een verhoogd veiligheidsgevoel. Hiermee heeft de lichtlijn niet alleen een decoratieve functie, maar dient het tevens als functionele verlichting.

Een efficiënte tool-free verlichtingsoplossing

Naast de grote variëteit in kleurtemperatuur bied de Oceanos een efficiënte verlichtingsoplossing. De tweedelige robuuste RVS behuizing, bestaande uit het armatuur en het montageframe, kunnen tool-free geborgd worden.

Projectdetails

  • Lichtontwerp: Robert-Jan Vos Lichtontwerp en -advies
  • Producten: VarioLED Oceanos IQ White, LED Linear
  • Klant: Eclipse building
  • Locatie: Capelle aan den IJssel, Nederland
Eclipse building
Eclipse building
Eclipse building