Skip to main content

Alaska Studios, Lokeren (BE)

Alaska Studios, Lokeren (BE)

Ruimtelijk geluid in het licht gezet

Vanuit het Belgische Lokeren biedt Alaksa Studios artiesten de mogelijkheid gebruik te maken van 5 akoestisch van elkaar afgesloten muziekstudio’s. De volledige uitwerking en realisatie van de Dolby Atmos studio lag hierbij in handen van Pinna Acoustics.

Pinna Acoustics, gevestigd in Lekkerkerk (NL) bezit een ongekend grote kennis in audio design en alles wat hierbij komt kijken. Elk detail van de studio is zo afgestemd dat het geluid in de best mogelijke vorm te monitoren is. Naast geweldig geluid is de ruimte zo ontworpen dat de gebruiker zich er volledig thuis voelt, want uiteindelijk draagt ook dit bij aan het eindresultaat.

Kunstlicht met het kleurenspectrum van natuurlijk licht

Q-CAT Lighting heeft ondersteund in het lichtplan voor deze indrukwekkende Dolby Atmos studio. De gewenste hoge kleurweergave is gerealiseerd door het toepassen Orluna inbouwspots en richtbare spots. De CRI >98 (R9 99 Rf 97,7 Rg 100,4) zorgt er voor dat alle kleuren en structuren in het ontwerp prachtig uitkomen. Daarbij zorgt de combinatie van bundels voor een mooi licht-donker spel wat extra dynamiek brengt.

Om in te spelen op het brede palet aan gebruikerswensen, ontstond de wens om de lux niveaus flink op te kunnen schroeven, zonder dat dit invloed zou hebben op de lichtkwaliteit. Om dit op te lossen is een nieuwe lenstechnologie toegepast waarbij er een aanzienlijk hogere lichtopbrengst uit de armaturen gehaald kan worden. De richtbare spots in dit project weten maar liefst 1600lm aan hoogwaardig licht de ruimte in te brengen, maar zijn desgewenst vloeiend terug te dimmen naar 0,1% .

Casambi laat het lichtbeeld meebewegen met de functie van de ruimte

Naast Orluna zijn er enkele indirecte lineaire lichtoplossingen in de ruimte geïntegreerd. Dit is ingevuld met het Xooline armatuur van het Duitse LED Linear. Welke zowel onder de trede is terug te vinden (3000K CRI >94) als in de nis voor het raam (RGBW). De lichtlijnen dragen bij aan de sfeer en t.h.v. de trede verhoogt het daarnaast de veiligheid.

Om laagdrempelig doch in detail het lichtbeeld aan te passen in het systeem ingeregeld met Casambi. Dit draadloze (BLE) protocol staat toe de verlichting eenvoudig te bedienen vanaf een smartphone, tablet of pc.

Alaska Studios, welke al eerder gewerkt heeft met grote artiesten als Stromae, Oscar and the Wolf, Selah Sue and Charlotte Adigéry, biedt een prachtige locatie waarvan zelfs de meest veeleisende topartiesten extreem gelukkig worden.

Projectdetails

 • Uitvoering: Pinna Acoustics
 • Producten: 
  • Orluna Cloud Rose Origin Natural Ultra Output 
  • Orluna One Adjustable Origin Natural High Output
  • LED Linear Xooline Hydra Pro SW 07
  • LED Linear Xooline RGBW HD20
 • Locatie: Lokeren, België
Alaska Studios, Lokeren (BE)
Alaska Studios, Lokeren (BE)
Alaska Studios, Lokeren (BE)
Alaska Studios, Lokeren (BE)
Alaska Studios, Lokeren (BE)
Alaska Studios, Lokeren (BE)
Alaska Studios, Lokeren (BE)
Alaska Studios, Lokeren (BE)
Alaska Studios, Lokeren (BE)