Skip to main content

Amstelveenlijn

Amstelveenlijn

De synergie tussen sfeer en functioneel licht

Een grootschalige ombouw van de Amstelveenlijn was nodig om deze toekomstbestendig te maken. De vele aanpassingen hebben de lijn veiliger, sneller en comfortabeler gemaakt. Q-CAT Lighting heeft een bijdrage geleverd aan de haltes Zonnestein, Sportlaan en Kronenburg.

Kenmerkend aan de haltes is dat deze verdiept gesitueerd zijn en in het ontwerp een samenhangende identiteit hebben. Er ontstaat door de afscheiding met het overige verkeer een vergroot gevoel van veiligheid. Dit comfortabele gevoel wordt verder versterkt door het warme licht in combinatie met wanden in een koperlook. 

Een aangename warme uitstraling verlicht het wachten

In dit project is in het lichtontwerp de keuze gevallen op het KALYPSO IP67 armatuur van LED Linear. Dit armatuur wordt volledig vervaardigd in Duitsland en kenmerkt zich door de hoge kwaliteit en levensduur. Daarnaast is het armatuur met (HxB) 25,5x20,5mm zeer minimalistisch, doch met voldoende lichtopbrengst om het grondoppervlak voldoende aan te lichten.

In dit specifieke ontwerp is het armatuur voorzien van een lineaire lens welke een 60° bundel uitstraalt. De lens is ingegoten in een helder Uv-bestendig polyurethaan. Er is gekozen voor een warme CCT van 2700K om de sfeer verhogende warme uitstraling van het koper extra te benadrukken. Het resultaat is een bijna huiselijke sfeer, wat het reisplezier verhoogt.

High-end LED technologie sluit aan bij de ambities van de amstelveenlijn

Het veilige 24V DC gevoede KALYPSO IP67 armatuur laat zich eenvoudig doorkoppelen, wat het mogelijk maakt om lange doorlopende lichtlijnen te realiseren. Naast deze toepassing, is in dit project het armatuur ook toegepast in kortere segmenten bij o.a. liften, trappen en overgangen. De led technologie zoals verwerkt in het armatuur is zuinig en kent door de efficiënte koeling en slimme stroomregulatie een zeer lage degeneratie. 

Met de ingebruikname van de toekomstbestendige haltes en moderne 15G trams is de Amstelveenlijn (lijn 25) de perfecte oplossing om je in een druk stedelijk gebied snel en comfortabel van A naar B te laten vervoeren. 

Projectdetails

  • Lichtontwerper: Lichtontwerpers.nl
  • Installateur: Takke-Breukelen B.V.
  • Producten: LED Linear KALYPSO IP67 
  • Locatie: Amstelveen
  • Fotografie: Gé Dubbelman Fotografie
Amstelveenlijn
Amstelveenlijn
Amstelveenlijn