Skip to main content

Hunter Douglas Architectural - HeartFelt Origami

Q-CAT Lighting - Hunter Douglas HeartFelt Origami - LED Linear ULTIMA-S

Duurzaam, hoogwaardig en indrukwekkend

De combinatie van HeartFelt Origami en ULTIMA-S ontvouwt zich tot een krachtige combinatie. Dit is niet verwonderlijk, gezien zowel Hunter Douglas Architectural als LED Linear thema’s als innovatie, duurzaamheid, kwaliteit en toegankelijkheid hoog op de agenda hebben staan.

HeartFelt Origami is een vilten plafondsysteem wat verder borduurt op HeartFelt modulaire plafondsysteem. Een duurzaam systeem met indrukwekkende akoestische en visuele eigenschappen.

ULTIMA-S verdwijnt in de omgeving, maar heeft een allesbepalende rol

Het unieke uiterlijk van het plafondsysteem verdient een lichtoplossing welke volledig opgaat in het plafond en het lijnenspel benadrukt. ULTIMA-S is met een hoogte van 10mm en een breedte van 13mm extreem minimalistisch, maar heeft desondanks de techniek aan boord om lichthinder/verblinding te voorkomen. 

Door de toepassing van CSP leds met een afmeting van 1 millimeter groot i.c.m. NanoRay lenstechnologie zijn zeer exacte lichtbundels realiseerbaar. Dit maakt het systeem niet alleen lichtefficiënt maar biedt het de mogelijkheid om met een uitgekiend lichtontwerp een dynamische en levendige ruimte te realiseren. De kleurweergave zo hoog als CRI >95 speelt hierbij een grote rol.

Dynamische lichtscénes maken de ruimte multi-inzetbaar

De samenstelling van armaturen is in de ruimte uitgevoerd met een zwarte behuizing en een zwarte binnenzijde, waardoor de aanwezigheid van het armatuur nog verder teruggedrongen wordt. 

Door de keuze van meerdere gradenbundels is vooraf gedefinieerde lichtscénes kan de functie van de ruimte volledig draadloos bepaald worden. Zo is voor elk moment van de dag en voor elke toepassing het juiste licht voorhanden. In combinatie met HeartFelt Origami ontstaat hierdoor een ruimte vrij van storende elementen. Een omgeving waar het welzijn van de gebruiker floreert. 

Duurzame architectuur zonder beperkingen

100% recyclebaar vilt in combinatie met een armatuur dat ruim 90% minder grondstoffen kost om te produceren dan een vergelijkbare lichtoplossing. Daarbij is het in Duitsland geproduceerde ULTIMA-S armatuur voorzien van energiezuinige innovatieve led technologie met een extreem lage degeneratie. De tijd van concessies doen bij duurzame plafond- en lichtsystemen ligt daarmee defintief achter ons.

Projectdetails

  • Opdrachtgever: Hunter Douglas Architectural
  • Producten: LED Linear ULTIMA-S 3000K CRI >95 15W/m 15°/25°/40° optiek
  • Locatie: Rotterdam
  • Realisatie: 2021 

 

Q-CAT Lighting - Hunter Douglas HeartFelt Origami - LED Linear ULTIMA-S
Q-CAT Lighting - Hunter Douglas HeartFelt Origami - LED Linear ULTIMA-S
Q-CAT Lighting - Hunter Douglas HeartFelt Origami - LED Linear ULTIMA-S