Skip to main content

Zwembad luxe villa

Q-CAT Lighting - XOOLUX NANO IP67

Hoogwaardige indirecte verlichting geeft cachet

Voor een particuliere klant is een prachtig met mozaïektegels ingelegd zwembad gerealiseerd. De grote raampartijen trekken de binnen- en buitenruimte naar elkaar toe en vergroten het gevoel van vrijheid. De keuze van mozaïektegels en houten wanden geven zowel een natuurlijke als luxe uitstraling aan het geheel.

Opvallend aan dit project is de keuze om geen armaturen in of op het plafond te monteren. De keuze voor een indirecte verlichtingswijze voorkomt lichthinder en verblinding. Hierdoor ontstaat een ruimte waar men volledig tot rust kan komen, of juist op een prettige manier actief kan zijn.
Het welzijn wordt verhoogt door een projectie op het plafond welke het effect van het noorderlicht simuleert.

Wallgrazing benadrukt de levendigheid van de prachtige houten wanden

De basisverlichting van de ruimte houdt zich schuil in een smalle koof langs de wanden van de ruimte. De ideale positie om een krachtig wallgraze armatuur te plaatsen welke de houten wanden, als wel de kolommen in al haar schoonheid doet oplichten.

Het XOOLUX NANO IP67 armatuur van het Duitse LED Linear is de perfecte kandidaat om deze klus te klaren. Dit type armatuur is al jaren onderdeel van het LED Linear portfolio en is in deze periode meermaals verbeterd n.a.v. nieuwe innovaties. In de huidige variant is het armatuur met een IP67 water- en stofbestendigheidsclassificatie uitermate geschikt voor de toepassingslocatie.

Het in zwart afgewerkte armatuur is verkrijgbaar in meerdere lengtes en is met een afmeting van 41.4mm x 17.7mm zeer minimalistisch te noemen. Ondanks de minimale afmeting kan dit armaturen voorzien worden van 15°, 25° of 15x40° (oval) optieken door de toepassing van NanoRay technologie. De combinatie met hoogwaardige CSP leds levert een prachtige homogene lichtbundel op bij een kleurweergave van CRI >95. De beschikbare montage accessoires maken het daarnaast mogelijk om het armatuur te kantelen om het perfect wallgraze effect te realiseren.

Efficiënte nano lenstechnologie werkt dynamiek verhogend

In dit project is langs de houten wanden gekozen voor een variant met een vermogen van 15W/m i.c.m. een specialistisch 15x40° optiek. De posities ter hoogte van de kolommen zijn voorzien van segmenten met een krachtig vermogen van 40W/m en een 15° optiek. Dit zorgt ervoor dat de prachtige kolommen extra aandacht genereren, wat de dynamiek van de ruimte verhoogt. Alle armaturen zijn voorzien van leds in een sfeervol warmwitte kleurtemperatuur van 2700K. De hoogwaardige ledtape van LED Linear, met een degeneratie L80 B10 op >60.000 uur zorgt er voor dat de lichtintensiteit en lichtkleur de tand des tijds zéér lang zullen doorstaan.  

De volledige lichtinstallatie in de sfeervolle ruimte is eenvoudig te bieden door een touchpaneel op de wand. Voorzien van voorgedefiniëerde scenes of desgewenst t.b.v. handmatige instellingen. De 24V gevoede XOOLUX NANO IP67 worden hierbij gevoed door DALI aanstuurbare drivers.

Projectdetails

  • Lichtontwerp: Lichtmakers
  • Producten: LED Linear XOOLUX NANO IP67
    • LD15 - 15x40° (oval) - 2700K CRI >95
    • LD40 - 15° - 2700K CRI >95
  • Realisatie: 2021 

 

Q-CAT Lighting - XOOLUX NANO IP67
Q-CAT Lighting - XOOLUX NANO IP67
Q-CAT Lighting - XOOLUX NANO IP67