Skip to main content

Houthoff, Amsterdam

Q-CAT Lighting - Houthoff
Houthoff

De kunstcollectie in de vitrines

De Houthoff kunstcollectie bestaat onder meer uit hedendaagse internationale beeldende kunst, sculpturen en fotografie. Sinds het betreden van het pand in 2005 aan de Amsterdamse Zuidas wordt de collectie tentoongesteld in vitrines. De vitrines zijn gesitueerd in de bibliotheek op de eerste verdieping van het pand.

Eenvoudig modificeren na installatie

In de vitrines is gekozen voor Corvus 1R inbouw armaturen met een kleurtemperatuur van 3000K en CRI >95. Om de objecten in de vitrines optimaal aan te lichten zijn de armaturen in verschillende hoeken geplaatst. De Corvus led armaturen hebben verwisselbare lenzen in 30°, 40° of 60° waardoor de verlichting na installatie eenvoudig gemodificeerd kan worden. De verwisselbare lenzen in combinatie met de flexibiliteit van de armaturen (kantel- en draaibaar) maken de Corvus geschikt voor uiteenlopende toepassingen als accentverlichting, objectverlichting en decoratieve verlichtingsdoeleinde.

De kasten van de bibliotheek zijn uitgerust met lineaire XPO armaturen van het fabricaat Roblon.

Een goede lichtverdeling, zonder dat het verblind

De buisvormige armaturen zijn met behulp van starre pendels aan de kasten gemonteerd. Het buisarmatuur van Ø26mm is kantelbaar van 0° tot 180° waardoor de verlichting eenvoudig in de gewenste hoek geplaatst kan worden. De toegepaste led’s hebben een kleurtemperatuur van 3000K met een CRI >95.

De reflector zorgt voor een goede lichtverdeling, zonder dat het verblind.

Naast de horizontale toepassing van de XPO is het ook mogelijk om de XPO verticaal te pendelen of vast te monteren voor het aanlichten van displays of als vitrine verlichting.

Projectdetails

  • Architect: OTH Architecten
  • Klant: Houthoff
  • Product: Corvus & XPO Armaturen, Roblight (DK
  • Locatie: Amsterdam, Nederland
  • Realisatie: 2005
Houthoff
Houthoff
Houthoff