Skip to main content

LED Linear

High end lineaire verlichtingsoplossingen

Q-CAT Lighting is exclusief distributeur van het gehele assortiment van het Duitse LED Linear. Sinds 2006 ontwikkeld LED Linear hoogwaardige lineaire ledverlichtingsoplossingen. Het aanbod van LED Linear omvat zowel led tapes als armaturen met externe of geïntegreerde voedingsoplossingen. Het gehele productieproces hiervan vindt plaats in Duitsland om zodoende de hoogst haalbare kwaliteit te garanderen. Ook zijn er indien gewenst legio mogelijkheden voor project specifieke modificaties.

Light is our passion

De kracht van LED Linear schuilt voor een groot deel in de technologie van de 24V gevoede led tapes welke zij ontwikkelen volgens de nieuwste en meest geavanceerde technologieën. Zo heeft de ‘Tj Away’ technologie van LED Linear het mogelijk gemaakt om de warmte afvoer van de led te optimaliseren en hiermee de lichtopbrengst te vergroten zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur. Niet alleen ‘Tj Away’ maar ook het Reel-to-Reel (R2R) productieproces draagt bij aan de kwaliteit en levensduur van de tape. Bij R2R wordt de led tape opgebouwd vanuit een ononderbroken tape/printplaat, waarbij het gevaar van breuk en/of spanningsverlies tot een minimum beperkt wordt. Afhankelijk van het gekozen product is een kleurweergave zo hoog als CRI >95 mogelijk en is de kleurafwijking minimaal door de leds als ‘One Bin Only’ te selecteren binnen de zogenaamde McAdam Step standaard. LED Linear biedt zowel led tapes aan in statische kleurtemperaturen, als wel RGB en RGBW oplossingen.

De toepassingsgebieden van de lineare verlichtingsoplossingen van LED Linear zijn vrijwel eindeloos, denk hierbij aan basis- of accentverlichting of als wall washing/wall grazing oplossing. Door middel van een heldere, opaal of frosted/diffuus afwerking als wel het gebruik van (nano-)lenzen is een zeer specifieke configuratie mogelijk. Ook biedt LED Linear voor toepassing buiten een ruim aanbod met polyurethaan ingegoten IP67 oplossingen. Indien gewenst IK10 geclassificeerd en daarmee slagvast en vandaalbestendig. Toepassing is mogelijk in plafonds, wanden, als grondprofiel of als onderdeel van bouwkundige constructies. Ultieme vrijheid en creativiteit is te vinden in de flexibele lichtlijnen waarbij zelfs de meest complexe toepassingen haalbaar worden.

ADONIS ARCHITECTURAL

Adonis Architectural IP67

Een productfamilie met een hoge mate van stof- en vochtbestendigheid (IP67) als wel slagvastheid (IK10). Verkrijgbaar in een verscheidenheid aan lengtes tussen de 514 en 4.014mm. Met de geringe afmeting van 28,5x20,5mm (HxB) en een behuizing in zwart, wit of grijs gaat dit krachtige armatuur zonder moeite op in de omgeving. Kabels en montage accessoires worden uit het zicht onttrokken doordat deze gepositioneerd zijn in het kanaal in de rug van het armatuur. Minimalisme pur sang!

Het Adonis armatuur is ingegoten met een helder of opaal polyurethaan. Laatstgenoemde resulteert in een homogeen en puntvrij lichtbeeld. De heldere variant wordt gecombineerd met een 10°. 30° of 60° lineaire lens, o.a. zeer geschikt voor wall grazing. Beide types zijn verkrijgbaar in vaste kleurtemperaturen, tunable white of RGB(W). 

VENUS True Color IP67

Venus True Color family IP67

Een flexibel armatuur wat zich laat buigen en zo legio creatieve toepassingen mogelijk maakt. Met verschillende vermogens (6, 10, 15W/m) kunnen de lichtlijnen zowel decoratief als functioneel ingezet worden. Dit alles met een kleurweergave oplopend tot CRI >95.

Naast een opale variant is het armatuur ook verkrijgbaar met een lineaire 20° lens. Een unieke technologie, welke mogelijkheden geeft welke voorheen onhaalbaar waren!

Verkrijgbaar als Top View variant, buigbaar over de horizontale as of als 3D variant, welke zich over beide assen laat buigen. Door de vele accessoires kunnen de armaturen opbouw, inbouw of gependeld toegepast worden. Er zijn kleurtemperaturen tussen 2100K en 5000K mogelijk.

MARS ARCHITECTURAL

Mars Nano

De innovatieve NanoRay techniek maakt gebruik van lenzen met een nano structuur waarmee een zeer strakke gradenbundel te realiseren is zonder schaduwvorming of zichtbare kleurverschuiving ongeacht kijkhoek. 

De MARS ARCHITECTURAL armatuurreeks is inbouw, opbouw en gependeld toepasbaar. Kenmerkend in alle gevallen is de hoge lichtkwaliteit en minimale lichthinder/verblinding. 

LED Linear ULTIMA

Het meest veelzijdige minimalistische lineaire armatuur ter wereld. Een behuizing van 13x10mm voorzien van gepatendeerde NanoRay 2.0 lenstechnologie. 

Uitvoerbaar in meerdere statische kleurtemperaturen (tot CRI >95) of tunable white. Daarnaast mogelijk in meerdere vermogen en een ruime selectie specialistische gradenbundels. 

Het hoge aantal slim doordachte montage accessoires maken de toepassingsmogelijkheden vrijwel eindeloos. 

Laatste nieuws

Venus True Color Optics & Opal

Nu ook verkrijgbaar met een flexibele lineaire 20° lens! Versterk organische vormen met prachtige flexibele lichtlijnen en een homogeen, puntvrij lichtbeeld Een flexibel armatuur wat zich laat...
LED Linear NEPTUNE IP68

LED Linear NEPTUNE IP68

Hét armatuur om lange lineaire lichtlijnen in en rondom zwembaden te realiseren. Ouder dan de weg naar Rome, een zwembad is in al haar verscheidenheid een magische plek. De synergie van water,...
LED Linear ULTIMA

LED Linear ULTIMA

Het meest veelzijdige minimalistische lineaire armatuur ter wereld. In 2018 is LED Linear samen met toonaangevende lichtontwerpers gaan kijken wat nou de werkelijke wensen van het perfecte arma...