LED Linear

High end lineaire verlichtingsoplossingen

Q-CAT Lighting is exclusief distributeur van het gehele assortiment van het Duitse LED Linear. Sinds 2006 ontwikkeld LED Linear hoogwaardige lineaire ledverlichtingsoplossingen. Het aanbod van LED Linear omvat zowel led tapes als armaturen met externe of geïntegreerde voedingsoplossingen. Het gehele productieproces hiervan vindt plaats in Duitsland om zodoende de hoogst haalbare kwaliteit te garanderen. Ook zijn er indien gewenst legio mogelijkheden voor project specifieke modificaties.

Light is our passion

De kracht van LED Linear schuilt voor een groot deel in de technologie van de 24V gevoede led tapes welke zij ontwikkelen volgens de nieuwste en meest geavanceerde technologieën. Zo heeft de ‘Tj Away’ technologie van LED Linear het mogelijk gemaakt om de warmte afvoer van de led te optimaliseren en hiermee de lichtopbrengst te vergroten zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur. Niet alleen ‘Tj Away’ maar ook het Reel-to-Reel (R2R) productieproces draagt bij aan de kwaliteit en levensduur van de tape. Bij R2R wordt de led tape opgebouwd vanuit een ononderbroken tape/printplaat, waarbij het gevaar van breuk en/of spanningsverlies tot een minimum beperkt wordt. Afhankelijk van het gekozen product is een kleurweergave zo hoog als CRI >95 mogelijk en is de kleurafwijking minimaal door de leds als ‘One Bin Only’ te selecteren binnen de zogenaamde McAdam Step standaard. LED Linear biedt zowel led tapes aan in statische kleurtemperaturen, als wel RGB en RGBW oplossingen.

De toepassingsgebieden van de lineare verlichtingsoplossingen van LED Linear zijn vrijwel eindeloos, denk hierbij aan basis- of accentverlichting of als wall washing/wall grazing oplossing. Door middel van een heldere, opaal of frosted/diffuus afwerking als wel het gebruik van (nano-)lenzen is een zeer specifieke configuratie mogelijk. Ook biedt LED Linear voor toepassing buiten een ruim aanbod met polyurethaan ingegoten IP67 oplossingen. Indien gewenst IK10 geclassificeerd en daarmee slagvast en vandaalbestendig. Toepassing is mogelijk in plafonds, wanden, als grondprofiel of als onderdeel van bouwkundige constructies. Ultieme vrijheid en creativiteit is te vinden in de flexibele lichtlijnen waarbij zelfs de meest complexe toepassingen haalbaar worden.

ADONIS & KALYPSO

Adonis True Color IP67

Een hoge lichtopbrengst in een waterbestendig en slagvast (IK10) armatuur van een gering formaat. Door de translucente eindkappen zijn meerdere armaturen tegen elkaar te plaatsen om zo lange lichtlijnen te realiseren. 

Het Adonis armatuur is ingegoten in een opaal polyurethaan wat een homogene en puntvrije lichtuittreding oplevert. Het Kalypso armatuur wordt voorzien van 15°. 30° of 60° lens, o.a. zeer geschikt voor wall grazing of wall washing. Beide armaturen zijn verkrijgbaar in vaste kleurtemperaturen, tunable white of RGB. Het Kalypso armatuur is tevens uitvoer als RGBW variant.

VENUS True Color IP67

Flex Venus True Color 3D

Een flexibel armatuur wat zich laat buigen en zo legio creatieve toepassingen mogelijk maakt. Met verschillende vermogens (6, 10, 15W/m) kunnen de lichtlijnen zowel decoratief als functioneel ingezet worden. Dit alles met een kleurweergave oplopend tot CRI >95.

Verkrijgbaar als Top View variant, buigbaar over de horizontale as of als 3D variant, welke zich over beide assen laat buigen. Door de vele accessoires kunnen de armaturen opbouw, inbouw of gependeld toegepast worden. Er zijn kleurtemperaturen tussen 2100K en 4200K mogelijk.

MARS ARCHITECTURAL

Mars Nano

De innovatieve NanoRay techniek maakt gebruik van lenzen met een nano structuur waarmee een zeer strakke gradenbundel te realiseren is zonder schaduwvorming of zichtbare kleurverschuiving ongeacht kijkhoek. 

De MARS ARCHITECTURAL armatuurreeks is inbouw, opbouw en gependeld toepasbaar. Kenmerkend in alle gevallen is de hoge lichtkwaliteit en minimale lichthinder/verblinding. 

LED Linear ULTIMA

Het meest veelzijdige minimalistische lineaire armatuur ter wereld. Een behuizing van 13x10mm voorzien van gepatendeerde NanoRay 2.0 lenstechnologie. 

Uitvoerbaar in meerdere statische kleurtemperaturen (tot CRI >95) of tunable white. Daarnaast mogelijk in meerdere vermogen en een ruime selectie specialistische gradenbundels. 

Het hoge aantal slim doordachte montage accessoires maken de toepassingsmogelijkheden vrijwel eindeloos. 

Laatste nieuws

LED Linear NEPTUNE IP68 LED Linear NEPTUNE IP68

LED Linear NEPTUNE IP68

Hét armatuur om lange lineaire lichtlijnen in en rondom zwembaden te realiseren. Ouder dan de weg naar Rome, een zwembad is in al haar verscheidenheid een magische plek. De synergie van water,...
LED Linear ULTIMA LED Linear ULTIMA

LED Linear ULTIMA

Het meest veelzijdige minimalistische lineaire armatuur ter wereld. In 2018 is LED Linear samen met toonaangevende lichtontwerpers gaan kijken wat nou de werkelijke wensen van het perfecte arma...

VarioLED Flex Venus True Color

Exact 10 jaar na de introductie van het innovatieve flexibele VarioLED Flex Venus armatuur komt LED Linear met haar opvolger, het VarioLED Flex Venus True Color Top View & 3D armatuur. Vers...

Verkoop

Weet je al wat je nodig hebt? Dan helpen we je graag met je bestelling.

Advies

Wij hebben de kennis en ervaring. Maak daar gerust gebruik van!

Copyrights  |  Ontwikkeling & Hosting door NetSolid