Skip to main content

Concord

Tracklights voor musea, galeries en winkels

Concord is een Engelse fabrikant van hoogwaardige verlichtingsarmaturen én is onderdeel van Feilo Sylvania. Q-CAT Lighting is partner en levert het gehele portfolio van Concord producten in Nederland.

Elegant innovation

De Beacon tracklights van Concord lenen zich perfect om met licht een verhaal te vertellen. Zij ondersteunen en accentueren textuur, vorm en kleur en verhogen daarmee de impact. 

Het ruime aanbod in gradenbundels, sturing en accessoires maakt het mogelijk om een hoogwaardige lichtpresentatie te bereiken. Daarnaast levert de led een besparing op in energie en is het door de afwezigheid van UV/IR licht essentieel voor het behoud van waardevolle stukken. 

Beacon LED Wallwash

Beacon LED Wallwash

De Beacon LED Wallwash heeft een asymmetrische lens die speciaal ontworpen werd voor een uniforme lichtverdeling, met een verticale verlichting tot 4 m hoog en een horizontale verlichting tot 4,5 m breed. De krachtige driver levert een lichtopbrengst tot 4916 lm.

De Beacon LED Wallwash is standaard beschikbaar met CRI >93 of CRI >85 in de High Output versie, verkrijgbaar in zowel 3000K als 4000K. De spot wordt standaard aangeboden in een niet-dimbare versie, eventueel ook uitvoerbaar als variant met 0-100% dimming op het armatuur zelf of middels DALI.

Beacon LED Muse II

Beacon LED Muse II

De Beacon LED Muse II pakt uit met een verbeterde optische controle en is daarmee een uitdagende verlichtingsoplossing met de allernieuwste LED technologie en oude lensprincipes, waarmee een volledig instelbare spot werd gecreëerd.

Met de unieke ‘soft-touch’ lensring kan de gebruiker de lichtbundel manueel instellen van een ‘wide flood’ (55°) tot een ‘tight spot’ (8°) bundel; zonder nood aan bijkomende lenzen of reflectoren. De Beacon LED Muse II heeft een zeer hoge CRI >97 met R9 waarde 90. De reeks heeft een lichtstroom tot 1150 lm en een zeer hoge piekintensiteit tot 38.000 cd. De Beacon LED Muse II is leverbaar met fase afsnijding, geïntegreerde potentiometer, DALI of Casambi (BLE).

Lenzo

Lenzo Small

De Lenzo is een no-nonsense tracklight welke zeer breed toepasbaar is. Naast museale toepassingen, blinkt dit armatuur vooral uit in retail omgevingen. De ranke behuizing (diameter 60/75mm) i.c.m. een interne driver geven het armatuur een minimalistische uitstraling. Ondanks dit voorkomen biedt het armatuur een enorme flexibiliteit met de mogelijkheid tot het instellen van de dimstand en bundelbreedte (15°-50°) direct op het armatuur. Hierdoor kan er zonder een complexe aansturing zeer eenvoudig een uitnodigend hoogwaardig lichtbeeld gecreëerd worden.

De Lenzo is leverbaar met een CCT 3000K/4000K CRI >90. De Lenzo S heeft een max. lichtopbrengst van 1000lm, de Lenzo L tot 2000lm. Het armatuur is zowel leverbaar in een witte en zwarte verschijning. De adapter past op de meest gangbare 3-fase railsystemen.

Laatste nieuws