EUTRAC

Universele spanningsrails

Het Duitse EUTRAC is al meer dan 20 jaar een begrip op het gebied van spanningsrails. Dit zorgt voor een breed gamma aan railmogelijkheden en accessoires. Daarnaast hebben zeer veel producenten van track armaturen hun producten voorzien van een adapter welke toegepast kan worden op de EUTRAC rail. Naast de flexibiliteit die een spanningsrail met zich meebrengt, biedt de keuze voor EUTRAC daardoor veel mogelijkheden.

De basis van een flexibel verlichtingssysteem

De 1 en 3 fase 230V spanningsrails van EUTRAC zijn universeel en kunnen door de uitgebreide accessoires opgebouwd worden tot een gewenste infrastructuur voor spots en andersoortige armaturen. EUTRAC biedt ook een minimalistisch 48V led-trac railsysteem. Naast de rails en aansluittoebehoren zijn er ook adapters en monopoints leverbaar.

3 fase spanningsrail

EUTRAC 3 fase spanningsrail

Het universele drie fase railsysteem van EUTRAC kent zeer veel accessoires om het zowel inbouw, opbouw of gependeld toe te passen. Zo kunnen armaturen direct aan de rail bevestigd worden of d.m.v. een adapter, gependeld. Ook is het mogelijk om stopcontacten in de rail te bevestigen. 

Door de drie fases is het mogelijk groepen op te delen. Daarnaast maakt een variant met databus sturing middels een tweedraads protocol zoals DALI mogelijk. De EUTRAC High Track variant biedt met een goot aan de bovenzijde ruimte voor kabeldoorvoer of eventuele plaatsing van indirecte verlichting.

3 fase in-line adapter

EUTRAC 3 fase in-line adapter

Door middel van deze adapter is het mogelijk een driver volledig in de rail te plaatsen. Dit maakt het mogelijk om lineare armaturen aan de spanningsrail te bevestigen en zo de toepassing van de rail aanzienlijk te vergroten. 

Er zijn varianten van 513mm en 622 mm en er is tevens een mogelijkheid om aansturing te laten verlopen middels de databus indien voorhanden op de rail. De adapter is zwart, wit, zilver en grijs beschikbaar en is daarmee af te stemmen op de kleur van het railsysteem. 

48V led-trac

EUTRAC 48V led-trac

Het 48V laagspanning systeem van EUTRAC biedt een geraffineerde oplossing waarbij track armaturen niet meer voorzien hoeven te worden van een voeding. Hierdoor is het mogelijk zeer minimalistische trackspots aan het systeem toe te voegen. Doordat er feitelijk maar een enkele fase is voorzien is er tevens een databus aanwezig waardoor elk armatuur individueel aangestuurd kan worden middels DALI, DMX of 0-10V. Ondanks de vele mogelijkheden van het systeem meet de rail 29x15 mm. 

Gelijk aan de reguliere 1 en 3 fase systemen kan het 48V led-trac systeem opbouw, inbouw of gependeld worden bevestigd. Standaard leverbaar in zwart, wit, grijs of zilver en desgewenst ook in een afwijkende RAL kleur.

Verkoop

Weet je al wat je nodig hebt? Dan helpen we je graag met je bestelling.

Advies

Wij hebben de kennis en ervaring. Maak daar gerust gebruik van!

Copyrights  |  Ontwikkeling & Hosting door NetSolid